Un Poco – med smak av Italien 

Un Poco är en restaurang som ger dig en smakbit av Italien varje gång du går dit. Un Poco Stockholm och dess ägare har den rätta känslan för det där lilla extra som ger dig en känsla av att du hamnat i Sveriges Italien. 

Snabbfakta om Un Poco Stockholm

Adress Karlavägen 28
BordsbokningJa
Rättigheter Ja
MatItaliensk 
Dryck Vin och aperitif

Boka bord till Un Poco Stockholm

Det finns fler än ett sätt att boka bord på Un poco Stockholm. Om du bara vill ha en middag för dig och din partner, vän eller affärsbekant kan du göra som vanligt. Du ringer och ser till att du är ute i god tid för att få ett bra bord reserverat åt er. 

Skulle du vara tillsammans med ett lite större sällskap kan du prova något så speciellt som en avsmakningsmeny. Då bokar du det som kallas för chambre separee. Det innebär att du och ditt sällskap har ett helt eget litet rum i avskildhet där ni tillsammans kan avnjuta er goda avsmakningsmeny. Liten eller stor sådan finns det att välja mellan. 

Un Poco – italiensk meny för gourmand och bohem

När det gäller de rätter som finns på restaurangens meny finns det inte mycket mer att önska. Den har allt som kan härledas till de drömmar om Italien som en frusen nordbo kan ha. Deras mat smälter i gommen och ingen går därifrån utan att ha fått med sig en bit av Italien hem. 

Det spelar ingen roll om du är en gourmand av stora mått eller om du är en bohem som vill njuta en kväll av den sköna atmosfären och den utomordentligt goda maten. Det finns garanterat något som smälter i munnen och ger njutning när det gäller unika smakupplevelser till var och en. 

Un Poco – för alla både i och utanför Stockholm

Turist eller boende i Stockholm – det spelar ingen roll varifrån du kommer. Restaurang Un Poco är ett ställe som går hem hos alla. Vem behöver åka till Italien när Italien finns här mitt i Stockholm? 

Här bärs den ena smakupplevelsen efter den andra in. Du kan hitta mat som består av lite blandade charkuterier, oliver, smörstekta tomater, lättgrillad tonfisk, jalapeno, friterad schalottenlök, oxtartar, lamm, biff, ricotta och mycket, mycket mer. 

Här börjar man storstilat med en aperitif, som följs av lite antipasti, därefter kommer den första tallriken in och sedan dyker den andra upp. Sist men inte minst kommer en efterrätt som lägger sig på tungan med den mest förfinade känslan av välbehag. Till detta kommer en betjäning av sällan skådat slag. 

Un Poco loco – när du glömt att boka bord

“Un poco loco” betyder lite galen. Det är precis vad man blir när man inte regelbundet får njuta av maten från Un Poco. Det finns till och med en italiensk musikterm, agitato, som betyder upprörd som skulle passa in på det tillstånd man befinner sig i om man blir utan bord på Un Poco. 

Mat från Un Poco kan rätt och slätt bli lite beroendeframkallande med andra ord. En trubadur skulle snabbt kunna slänga ihop några smäktande rader att framföra om detta beroende, vilka då skulle kunna kallas för “un poco loco lyrics”.

Un Poco –  italiensk mat och miljö 

När du är på Un Poco ska du ha känslan av att vara hemma. Miljön är både robust och elegant. Inga krusiduller utan mer en behaglig hemmiljö. En italiensk sådan såklart. Med detta i ryggen serveras rätter som får dig att resa i ditt inre landskap till en italiensk liten bygd där allt är hemlagat och genuint. Blunda och njut medan du läppjar på några av följande aperitifer:

  • Prosecco 
  • Campari
  • Spritz
  • Bellini

Un Poco – generösa öppettider

Det bästa med att plötsligt bli lite sugen på att äta på Un Poco är att det har öppet veckans alla dagar. Därför kan du alltid boka bord för att äta på Un Poco. Öppettider är som följer:

  • Söndag, måndag, tisdag kl. 17.00-22.00
  • Onsdag, torsdag kl. 17.00-23.00
  • Fredag, lördag kl. 17.00-24.00

Det du bör tänka på är att restaurangen är helt kontantfri och du bör därför ta med dig ett bra och fungerande betalkort. Sedan åker du dit och låter dig väl smaka.