Rollistan i downton abbey (film)

Rollistan i Downton Abbey (film)

Downton Abbey är mer än en tv-show, det är ett kulturellt fenomen som fångade världens uppmärksamhet. Efter sex säsonger på tv tog Downton Abbey steget till vita duken med en filmer om den brittiska aristokratfamiljen och deras livliga hushållspersonal. Rollistan i Downton Abbey filmen är lika stjärnstoppad som alltid, och innehåller många av de ansikten som fansen älskar så mycket.

Den centrala historien i Downton Abbey-filmen cirklar kring en stor händelse: ett officiellt besök av kung George V och drottning Mary. I detta sammanhang agerar karaktärerna på Downton Abbey ytterst för att förbereda och organisera detta evenemang.

Dem vi träffar i Downton Abbey (film)

Här är några av de viktigaste karaktärerna vi träffar i filmen;

Karaktär Skådespelare Rollbeskrivning
Robert Crawley Hugh Bonneville Earlen av Grantham, familjepatriark.
Lady Mary Talbot Michelle Dockery Dotter till Robert och Cora, gift med Henry Talbot.
Mr. John Bates Brendan Coyle Fd betjänt, nu butler, gift med Anna.
Lady Edith Pelham Laura Carmichael Yngsta dotter till Robert och Cora, gift med Herbert Pelham.

Dessa karaktärer, tillsammans med resten av rollistan, lyckas frammana den brittiska aristokratiens glans och grandiost. De visar upp den tidslösa karaktären hos Downton Abbey, samtidigt som de speglar de subtila förändringarna i klassystemet och samhället under denna tid.

Slutlig kommentar om rollistan i Downton Abbey (film)

Det är verkligen rollistan som gör Downton Abbey så speciell. Oavsett om det är dramaet bland överklassen eller den livliga aktiviteten nedanför trappan, finns det alltid något som pågår. Och Downton Abbey-filmen lever upp till det arvet genom att ge oss en självständig berättelse som känns både bekant och fräscht. Så kliv in i Downton Abbey igen, för att nattklippa med karaktärerna du älskar och kanske några nya ansikten längs vägen.