Robert Wells Miss’ Soutaen Tuulessa

Musikern och kompositören Robert Henry ArthurWells har en lång karriär bakom sig inom musikbranschen. Han har hunnit släppa ett stort antal soloalbum liksom samarbeta med flertalet framstående musikartister.

Det var 1994 som har släppte sin det självbetitlade albumet ”Robert Wells”. På Albumet finns flera olika låtar med finsk titel, bland annat Robert Wells Miss’ Soutaen Tuulessa.

En finsk översättning av Där björkarna susa

Låten Robert Wells Miss’ Soutaen Tuulessa är faktiskt en finsk översättning på låten ”Där björkarna susa”. Ursprungligen är ”Där björkarna susa” en visa som handlar om kärlek och sommar. Den blev skriven så långt tillbaka som 1916 av Viktor Sund, en finlandssvensk lärare och poet.

Det finns teorier om att Viktor Sund skrev visan under tiden han väntade på att få gifta sig med sin fästmö. Bröllopet var planerat till sommaren, men fästmön dog tragiskt innan det hann äga rum.

Robert Wells blev populär i Finland

Den finska låten Miss’ Soutaen Tuulessa är en populär låt i musikerns stora låtsamling. Det inte minst i Finland. Han har ofta spelat konsert på runt om i landet och hans konserter är alltid välbesökta. Bland annat har Robert Wells konsertturné Rhapsody In Rock blivit väldigt populär också i Finland.