Minns tillbaka på Melodifestivalen 2022 deltävling 2

För många är Melodifestivalen en av årets största höjdpunkter. Om några månader är det dags att kicka igång musiktävlingen för 2023. Media är i full gång att presentera de tävlande artisterna och det är väldigt spännande. Men innan vi riktar blickarna dit kan det vara roligt att titta tillbaka på deltävlingarna för år 2022. Något som var lite speciellt för denna omgång av Melodifestivalen var att samtliga deltävlingar tog plats i Stockholm. Det gäller även för Melodifestivalen 2022 deltävling 2.

Liamoo höll för favorittrycket

Den andra deltävlingen hade ett starkt startfält där bland annat den tidigare mellovinnaren John Lundvik tog plats. Det var dock Liamoo som var den stora favoriten att gå till final. När alla artister hade sjungit och rösterna var räknade stod det klart att det var just Lundvik och Liamoo som tog de åtråvärda finalplatserna. Lundviks bidrag fick nära inpå 2 miljoner röster och var nummer ett denna kväll.

Två bidrag till andra chansen

Det var förstås inte allt som hände i deltävlingen. Två av bidragen gick till andra chansen precis som vanligt. Det var bidragen Suave och My Way som knep dessa platserna. Dock var det ingen av dessa som kammande hem en finalplats i slutändan.