News

tisdag
september, 26

Hur mycket kostar en Tesla att köpa eller leasa?

Featured in:

Om du är sugen på en elektrisk bil har du kanske funderat på en Tesla. Trots att många bilmärken  nu för tiden tillverkar både helelektriska- och hybridbilar är det många som tänker “Tesla” när de tänker på elektriska bilar. Teslas marknadsföring har således varit mycket lyckad. 

Men du är alltså sugen på en Tesla och börjar fundera på hur mycket den skulle kosta dig. Kanske är du trött på de stigande bensinpriserna, eller så är du en miljökämpe med bilbehov. Kanske vill du bara ha en cool bil med infällbara handtag? Det spelar ju egentligen ingen roll varför. 

Hur mycket kostar en Tesla model 3?

Precis som andra bilmärken har Tesla flera olika modeller med olika prisklasser. Det kan därför vara värt att sätta sig ner och googla “hur mycket kostar en Tesla cybertruck” eller “hur mycket kostar en Tesla model 3” för att få fram bästa pris. På så vis kan du också läsa på lite mer om de olika modellerna och tänka ut vilken som passar dig och dina behov. 

Teslas model 3 kom till Sverige 2019 och var då Teslas billigaste modell. Den har fyra dörrar, är helt eldriven och när den kom förväntades den kosta cirka 380 000 kronor i grundutförandet. Idag finns begagnade model 3 som säljs för över sexhundra tusen kronor. 

Hur mycket kostar det att leasa en Tesla?

Om du istället är intresserad av att leasa din Tesla får du betala strax över sjutusen kronor i månaden i leasingavgift. Du får däremot tillgång till din Tesla snabbare än om du ställer dig på en väntelista för att köpa en helt ny. Oavsett hur du får tag i din Tesla så kan det var skönt att slippa tanka. 

Senaste nytt

Relaterat

Josefine Öqvist – fotbollsspelaren från Uppsala

Josefine Öqvist är en av svensk damfotbolls mest kända spelare. Hon har vunnit medaljer i VM och...

Sveriges spelbransch hyllas vid Global Gaming Awards

Igår ägde det prestigefyllda evenemanget Global Gaming Awards rum i London för sjätte året i rad. En...

Irena Pozar – allt du vill veta om journalisten...

Irena Pozar föddes år 1992 i Sarajevo, Bosnien. Hon är främst känd som journalist och chefredaktör och...

Maria Nilsdotter – Sveriges smyckesdrottning

Maria Nilsdotter är en av Sveriges mest framgångsrika smyckesdesigners. Hennes halsband och örhängen har burits av såväl...

Katia Mosally – den anonyma jurymedlemmen

Innan Katia Mosally tog plats i den svenska Idoljuryn var det få som kände till henne. Kanske...

Hur länge är man gravid om man räknar från...

De flesta människor har nog lärt sig att en graviditet är nio månader lång. Men, alla månader...