Hur länge håller kokt ägg i kylen

Hur länge håller kokt ägg i kylen

När du har kokt ägg och inte planerar att äta dem direkt, kommer du sannolikt att undra ”Hur länge håller kokt ägg i kylen?” Svaret på denna fråga kan variera beroende på om ägget är skalat eller inte. I allmänhet håller kokta ägg i upp till en vecka om de är förvarade korrekt i kylskåp.

Att förstå hur länge de håller hjälper inte bara till med matsäkerheten, utan kan också hjälpa till att minska matavfallet. Om du vet hur länge dina kokta ägg varar i kylen, kan du planera att äta dem innan de går dåligt.

Egenskaper hos försvarade kokta ägg

Ett skalat, kokt ägg ska ätas inom två dagar. Det beror helt enkelt på det faktum att skalen skyddar ägget från bakterier och när det tas bort blir ägget mer känsligt för bakteriell kontaminering.

Kokta ägggens tillstånd Tid i kylen Bakteriefri garanti
Kokt ägg med skal Upp till en vecka Hög
Kokt ägg utan skal Upp till två dagar Mellan
Obearbetat ägg Upp till fem veckor Låg

Hur förvara kokta ägg korrekt

Förvara dina kokta ägg korrekt är nyckeln till att maximera deras hållbarhet. Ägget bör placeras i en täckt behållare för att hjälpa till att förhindra att det absorberar dofter från andra livsmedel i kylen. Om det oxiderar, kan ett lager av fuktig papperstvätt hjälpa till att minska detta.

Vanliga frågor om lagring av kokta ägg

1. Kan jag frysa kokta ägg?
2. Vad händer om jag lämnar kokta ägg utanför kylskåpet för länge?
3. Kan jag äta ett kokt ägg som har passerat bäst före-datumet?

Att hantera och förstå hur länge kokta ägg varar i kylskåp kan bidra till att säkerställa att du alltid har färska ägg till hands och att du minimerar matavfall.