Statistik belgiens herrlandslag i fotboll mot kanadas herrlandslag i fotboll

Historik och Statistik av Fotbollslandslagen för Belgien och Kanada

Belgiens fotbolls herrlandslag, allmänt känt som ”Red Devils” och Kanadas reguljära nationalfotbollslag har haft en intressant historia, både individuellt och i deras möten mot varandra. I denna artikel kommer vi att dyka in i några jämförande statistik från dessa två framstående nationella lag.

Framträdande Framträdanden

Både Belgien och Kanada har haft betydande kontrollerade spelet i internationella turneringar. Belgien har chockerat världen vid många tillfällen, speciellt genom deras framträdande i FIFA-världscupen. Kanada, å andra sidan, har utmärkt sig mest i CONCACAF Gold Cup.

Belgien vs Kanada: En Statistisk Insight

Aspekt Belgien Kanada
Största seger 10-1 mot Cypern, 1949 8-0 mot Amerikanska Jungfruöarna, 2004
Mest kända spelare Eden Hazard, Kevin De Bruyne Atiba Hutchinson, Alphonso Davies
FIFA Ranking (okt 2021) 1 51
Kvalificeerade sig till World Cup 13 gånger 1 gång

Inbördes möten

Belgien och Kanada har mötts på fotbollsplanen ett antal gånger, med Belgien som oftast kommer ut på toppen. Det mest minnesvärda mötet var kanske deras vänskapsmatch 2012, där Belgien tog hem en övertygande seger med 2-1.

Det finns ingen tvekan om att båda dessa lagen har ett starkt arv i fotboll. Både Belgiens herrlandslag och Kanadas herrlandslag i fotboll har skrivit sina egna berättelser genom åren, vilket gör dem till viktiga aktörer på internationell nivå.