News

tisdag
september, 26

Kånken mini – 5 smarta sätt att använda minsta kånken-ryggsäcken från Fjällräven

Featured in:

Fjällrävens kånken är utan tvekan en av de mest kända ryggsäckarna i Sverige. Den skapades 1978 för att bidra till att förebygga ryggproblem bland svenska skolbarn, men den kan användas till mer än bara skolböcker! Här är fem tips på hur du får ut så mycket som möjligt av din kånken mini.

Snabbfakta om kånken mini

Tillverkas av:Fjällräven
Material:Själva väskan är tillverkad av vinylon F, ett mycket slitstarkt material som låter din kånken följa med på många resor och äventyr. Remmarna är gjorda av polypropylen.
Storlek:29✕20✕13 cm, volym 7 liter
Vikt:220 g

Barnens första utflyktsväska – en kånken mini

En kånken-ryggsäck mini är den perfekta första utflyktsväskan när din lilla mini-människa börjar bli stor och vill ha en egen ryggsäck. Här finns plats för en liten matsäcksburk och en liten termos med varm choklad. Lagom stort och lagom tungt för det lilla barnet, som dessutom kan välja färg helt efter behag. 

Färgtips: Satsa på en Fjällräven kånken mini röd eller rosa (rowan red, peach pink eller flamingo pink) som är lätt att upptäcka om ditt barn skulle ta sig en liten sväng i skogen på egen hand.

På promenad i naturen med kånken mini

Med axelremmar som är lätta att justera även för större ryggar passar kånken mini utmärkt som ryggsäck på en kortare promenad även för en vuxen. Du får plats med kaffe, en macka och kanske en pocketbok till pausen, och dessutom finns ett sittunderlag som medföljer alla modeller av kånken.

Färgtips: Eftersom du är vuxen och (förhoppningsvis) inte har någon förälder som hänger efter dig och vill hålla koll kan du kosta på dig att smälta in så mycket som möjligt i omgivningen. Kolla till exempel in Fjällräven kånken foliage green eller terracotta brown.

Det här ska du tänka på när du köper kånken mini

  • En nackdel med kånken är att den är ganska dyr, så vill du hitta den billigaste Fjällräven mini kånken kan det verkligen löna sig att leta efter kånken mini på rea och outlet.
  • Gillar du att titta, känna och provbära innan du köper finns det nästan alltid några kånken mini på välsorterade sport- och friluftsbutiker som Naturkompaniet och Stadium.
  • Handlar du hellre på nätet kan du till exempel surfa in på Outnorth eller Pixizoo. Visar det sig att du inte gillar din kånken-väska mini när du väl får den i handen kan du ju alltid skicka tillbaka den.

Kånken mini som skötväska

Kånken mini passar väldigt bra som skötväska för de aktiva föräldrarna. Den är tillräckligt liten för att läggas i vagnens underrede eller hängas på handtaget och tillräckligt stor för att få plats med det mest nödvändiga till blöjbytet. Behöver du parkera vagnen slänger du bara upp väskan på ryggen och har armarna fria för din bebis.

Färgtips: Välj en Fjällräven mini kånken svart så har du dessutom en diskret och elegant väska som passar med de flesta vagnar.

Kånken mini för stadsvandraren

På plats med det nödvändigaste för en heldag på stan: plånbok, vattenflaska, power bank och kanske ett litet hopfällbart paraply ifall det skulle komma en regnskur. Du får också plats med några tygkassar att fylla om du blir sugen på att shoppa.

Färgtips: Fjällräven kånken mini gul (corn eller warm yellow) piggar upp bland asfalt och höghus.

Att bära böcker i kånken mini

Med detta är vi tillbaka där vi började. Även om kånken har otroligt många användningsområden kan man inte komma ifrån att den med sina raka former är helt perfekt att bära böcker i. Fyll den med böcker och gå till biblioteket, lämna tillbaka dina gamla lån och få med ett lass nya hem. Allt utan att snedbelasta ryggen med en axelremsväska, just så som skaparna av kånken en gång räknade ut det.

Färgtips: Det finns massor av färger kvar att välja på, så spana in just din favorit. Några härliga alternativ är tvåfärgade Fjällräven kånken mini arctic green-spicy orange, nästan självlysande Fjällräven kånken deep turqoise eller mustigt eleganta Fjällräven kånken royal purple.

Senaste nytt

Relaterat

Josefine Öqvist – fotbollsspelaren från Uppsala

Josefine Öqvist är en av svensk damfotbolls mest kända spelare. Hon har vunnit medaljer i VM och...

Sveriges spelbransch hyllas vid Global Gaming Awards

Igår ägde det prestigefyllda evenemanget Global Gaming Awards rum i London för sjätte året i rad. En...

Irena Pozar – allt du vill veta om journalisten...

Irena Pozar föddes år 1992 i Sarajevo, Bosnien. Hon är främst känd som journalist och chefredaktör och...

Maria Nilsdotter – Sveriges smyckesdrottning

Maria Nilsdotter är en av Sveriges mest framgångsrika smyckesdesigners. Hennes halsband och örhängen har burits av såväl...

Katia Mosally – den anonyma jurymedlemmen

Innan Katia Mosally tog plats i den svenska Idoljuryn var det få som kände till henne. Kanske...

Hur länge är man gravid om man räknar från...

De flesta människor har nog lärt sig att en graviditet är nio månader lång. Men, alla månader...