News

tisdag
september, 26

Jonna Jinton – bloggare och Youtuber

Featured in:

Jonna Jinton, född 29 juni 1989, är en svensk bloggare och Youtuber. Hon slog igenom när hon år 2010 flyttade från storstaden och Göteborg till ett litet hus i Grundtjärn i Örnsköldsvik. I samband med flytten skapade hon en blogg och Youtube-kanal med vilka hon fick ett stort genombrott. I maj 2021 hade hon över tre miljoner följare på Youtube.

Korta fakta om Jonna Jinton:

Fullständigt namnJonna Jinton
Känd förBloggare, Youtuber 
ÅlderFödd 1989, alltså 33 år gammal
LängdOkänt
Bor iGrundtjärn
NummerJonna Jintons telefonnummer är svårt att hitta på nätet

Jonna Jintons biografi

Jonna Jinton är uppväxt i Göteborg och har studerat på Nösnäsgymnasiet och vid Örebro universitet enligt Wikipedia. År 2010 flyttade hon till det lilla samhället Grundtjärn i Örnsköldsviks kommun i Västernorrlands län. 

I samband med flytten skapade hon en blogg och Youtube-kanal om sitt liv i den norrländska naturen. På sin kanal publicerade Jonna videobloggar, konstprojekt och musikvideor där hon bland annat utövar kulning. Hennes kulning-videor har fått stor spridning på sociala medier. Hennes kanal fick stort genomslag 2018 när hon började skapa videor på engelska och i maj 2021 hade Jonna 3,58 miljoner prenumeranter på Youtube. Under 2016 var Jonna Jintons blogg en av Sveriges mest populära och välbesökta. Samma år vann hon utmärkelsen ”Årets inspiratör” under bloggalan Finest Award.

Officiellt om Jonna Jinton på Hitta

På Hitta kan man få reda på följande om Jonna Jinton Sweden AB:

  • Jonna Jinton Sweden AB är verksamt inom holdingverksamhet i icke-finansiella koncerner. Bolaget är ett aktiebolag som varit aktivt sedan 2019.
  • Jonna Jinton Sweden AB har verksamhet på adressen Grundtjärn 210, Junsele. 
  • Jonna Jinton Sweden AB gick med förlust  år 2022. 
  • Verksamhetsbeskrivningen för Jonna Jinton Sweden AB: Bolaget skall äga och förvalta aktier och andelar i dotterbolag och därmed förenlig verksamhet.

Jonna Jintons smycken

Jonna Jinton gillar att vara kreativ och skapar regelbundet egna smycken. Hennes make Johan jobbar som silversmed och tillsammans skapar de egna smyckeskollektioner. Själva resan till att skapa just smycken startade när Jonna och hennes mamma Anita lärde sig om silversmide och startade ett eget, mindre företag där de gjorde smycken. På grund av tidsbrist bestämde de sig dock för att lägga ner företaget, men startade upp det igen år 2018. De har en egen webbshop där de säljer smyckena som produceras i Skultuna i Sverige. Märket heter Jonna Jinton Jewelry. 

Jonna Jinton på Instagram och andra sociala medier

Jonna Jinton är minst sagt aktiv på sociala medier. Dels har hon en populär blogg, men även ett välbesökt konto på Insta, Facebook samt YouTube. Det finns även en tråd som handlar om henne på Flashback, där det står diverse rykten och åsikter om hennes personlighet och blogg med mera. 

Jonna Jinton råkade ut för en stalker

I september gick Jonna Jinton ut officiellt med att hon drabbats av en stalker. Hon skrev i sin blogg då om att hon aldrig tidigare hade känt sig så rädd, maktlös eller otrygg. Vid det tillfälle då hon skrev hade hon varit utsatt för en stalker i sex år. Det var en person som hade kontaktat henne från och till under flera år och som till och med kommit hem till henne och vandaliserat hennes ateljé. 

Jonna Jintons tavlor

Jonna Jinton har flera gånger berättat om att hon älskar att måla men att hon inte började att göra det mer seriöst förrän år 2014. Sedan dess har hon experimenterat med olika färger, tekniker och material. Hon inspireras av naturen runt omkring henne, vinternätterna, norrskenet och midnattssolen. Tavlorna gör hon med hjälp av bland annat stenar, aska och kol.

Senaste nytt

Relaterat

Josefine Öqvist – fotbollsspelaren från Uppsala

Josefine Öqvist är en av svensk damfotbolls mest kända spelare. Hon har vunnit medaljer i VM och...

Sveriges spelbransch hyllas vid Global Gaming Awards

Igår ägde det prestigefyllda evenemanget Global Gaming Awards rum i London för sjätte året i rad. En...

Irena Pozar – allt du vill veta om journalisten...

Irena Pozar föddes år 1992 i Sarajevo, Bosnien. Hon är främst känd som journalist och chefredaktör och...

Maria Nilsdotter – Sveriges smyckesdrottning

Maria Nilsdotter är en av Sveriges mest framgångsrika smyckesdesigners. Hennes halsband och örhängen har burits av såväl...

Katia Mosally – den anonyma jurymedlemmen

Innan Katia Mosally tog plats i den svenska Idoljuryn var det få som kände till henne. Kanske...

Hur länge är man gravid om man räknar från...

De flesta människor har nog lärt sig att en graviditet är nio månader lång. Men, alla månader...