News

måndag
november, 28

Hur stänger man av iPhone 13 – en liten historisk inblick

Featured in:

Om du är ung kanske det känns som att iPhone alltid har funnits, men det är faktiskt en ganska ny uppfinning. Den lanserades först 2007 och är alltså inte ens tjugo år gammal. Jämför det med den första mobiltelefonen som kom redan 1984. Tekniken har verkligen tagit stora kliv de senaste åren och utvecklingen går snabbt framåt. 

Sedan 2007 har Apple släppt inte mindre än 34 olika iPhone. Inte så konstigt att man inte kan hålla reda på alla nya inställningar och funktioner. 

Men du sitter alltså med din nya telefon i handen och betraktar den blanka ytan, växlar blixtsnabbt mellan de olika apparna och känner dig väldigt nöjd. Men så slås du plötsligt av en en tanke: “Hur stänger man av en iPhone 13 pro max?” Den har ju inte knappar!

En process att starta iPhone 13

Förr i tiden, innan flygplansläge var en vanlig funktion och när folk fortfarande hade skojiga ringsignaler, stängde man ofta av sin telefon. På möten, på bio och på natten. Inte bara för att den inte skulle störa, utan även för att spara på batteriet. Men det var lättare då, eftersom mobiltelefoner hade knappar. 

Innan smartphone kom hade mobilerna knappsatser, med siffror och bokstäver på. Då brukade en knapp även vara dedikerad av- och påknapp. Din iPhone 13 har ingen knappsats eller synlig powerknapp, men räds icke. 

För att stänga av den behöver du trycka och hålla nere valfri volymknapp, samtidigt som du håller nere sidoknappen. Då visas ett reglage för avstängning på skärmen. Dra i reglaget och vänta 30 sekunder. Samma sak för att starta iPhone 13. Så nu vet du svaret på frågan om hur stänger man av iPhone 13.

Senaste nytt

Relaterat

Un Poco – med smak av Italien 

Un Poco är en restaurang som ger dig en smakbit av Italien varje gång du går dit....

Cornelis Vreeswijk – Allt du behöver veta

Cornelis Vreeswijk var och är fortfarande en av våra mest folkkära artister. Detta trots att han nu...

Hur många får man åka i en epa?

En A-traktor, eller Epa, är ett långsamtgående fordon som idag främst används av ungdomar. Epatraktorer får man...

Hur ofta ska man tvätta håret? 

Hur ofta ska man duscha och tvätta håret? Det finns olika åsikter om hur ofta man ska...

Hur mycket kostar en Tesla att köpa eller leasa?

Om du är sugen på en elektrisk bil har du kanske funderat på en Tesla. Trots att...

Hur länge ska man stanna hemma vid sjukdom?

Att vara sjuk är aldrig kul, men även efter att man har blivit frisk kan man stöta...