Valet mellan hotell och annat boende i Svågan

Planerar du att turista i området Svågan i Hälsingland, kan det vara ide att se över boendemöjligheterna innan du åker. Olika typer av boenden erbjuds i denna natursköna trakt där stort fokus läggs på vildmarksturism. Det är klokt att boka innan resan, speciellt om du tänker åka under högsäsong. Det kan vara viss belastning sommartid så var först med att boka boendet.

  • Tallbackens Islandshästar & Midgård har 25 bäddar och du väljer på enkel, dubbel eller 4-bäddsrum. Här bor du som tycker om hästar och som vill rida i den fina omgivningen. Antingen gör man dagsturer eller ritter som tar flera dygn. Vistelsen går att kombinera med konferensverksamhet. Varför inte bjuda personalen på en utmaning att rida islandshäst?
  • Sördala naturcamping är ett alternativ för dig som vill bo enkelt. Campingen ligger alldeles vid Svåga älv vilket är perfekt om du vill ut på vattnet. Här kan man bo i tält eller husvagn till låga priser. Möjlighet att paddla kanot finns. Du sköter din egen hushållning men det finns viss försäljning av livsmedel.
  • Konferensverksamhet finns också i området. Anläggningen Svågagården HF erbjuder möjligheter till konferenser med kapacitet på upp till 150 personer per dygn. Här bor man fint och kan passa på att kombinera arbetet med äventyr i den fina omgivningen. Paddla kanot, fiska eller, åka skidor under vintersäsongen. Personalen hjälper gärna till att ge tips om ni vill boka aktiviteter.
  • Många som bor i området hyr ut rum eller stugor privat, vilket kan vara skönt. Då rår man om sig själv helt. Sök efter rum och stugor till uthyrning på lokala siter eller i lokaltidningar så hittar du olika alternativ.

 

Turister är välkomna till Svåganområdet.

Njut av den vackra naturen och slappna av från storstadspulsen. Skaffa nya erfarenheter. Boka boende redan idag för bästa upplevelse på din semester eller på din konferensresa.