Upplev Svågadalen

Svågadalen är ett oerhört naturskönt område med pittoreska byar i norra Hudiksvall, Hälsingland. Genom Svågadalen rinner Svåga älv (Svågan), en lättåtkomlig skogsälv som är cirka åtta mil lång. Den som vill uppleva något unikt och naturnära bör överväga att ta sig till Svågadalen, dalen bjuder på fantastiska vyer och älven ger den som gillar att paddla goda möjligheter att utöva sitt intresse. Där finns kanotleder, både i Svågan och i alla sjöar kring Svågadalen. Oavsett om man är nybörjare eller erfaren i kanoten finns en kanottur som passar. Hudiksvall turistbyrå kan ge råd och bistå med karta över området och kanotlederna, men den som vill kan också sätta ihop en alldeles egen tur. Längs älven finns både vindskydd och stugor att övernatta i. Området är rikt på bäver, så missa inte att föreviga djuret på bild, eller kanske en selfie?

Aktiviteter och paketlösningar

Är du typen som vill röra på dig samtidigt som du njuter av en trolskt vacker natur? På Tallbacken och Midgård i Svågadalen finns ett stort utbud av aktiviteter, till exempel paintball och prickskytte men man kan också välja en paketlösning med allt från vandringar längs älven och bad i vedeldade vildmarkspooler. Gillar man hästar och ridning ska man åka till Skumpa hästranch. Det erbjuds flera olika turer på ridstigar i Svågadalens undersköna vildmark, detta oavsett årstid och antal personer i sällskapet. Ge dig ut på hästryggen i en timme, en halv- eller heldag eller varför inte i flera dagar, allt är möjligt. Den som är erfaren ryttare kan galoppera på så kallade galoppstigar medan nybörjaren lugnt kan lita på att hästen tar sig säkert fram på stigarna. Sommartid kan man åka vagn och på vintern erbjuds slädturer, julmat och glögg.

Att tillbringa sin semestertid i Svågadalen är en naturupplevelse utöver det vanliga, ett minne för livet. Om man inte är så mycket för aktiviteter kan man bara sitta ner och lyssna på alla fåglarnas olika läten.