Turistinformation om området Svågan

Området Svågan ligger i norra Hälsingland och är en lämplig plats för den som uppskattar vildmarksliv och att vara nära naturen. Det finns mängder med vandringsleder i området och även möjlighet att campa längs dessa, dessutom finns det mycket rika fiskevatten och man kan testa på att paddla kanot i Svåga älv.

Om man vill testa någonting alldeles extraordinärt så finns det möjligheter för den som vill rida på islandshästar, det är ett utmärkt sätt att ta sig omkring i Svåga och man får ta del av den vackra naturen samtidigt som man har möjlighet att testa på någonting nytt.

Hornberget i Svågan är en stor utmaning som inbjuder till klättring. Det finns olika slingor som man kan klättra i och de har olika svårighetsgrader. Därför gör det ingenting om man aldrig har klättrat förut utan det finns även enklare slingor som man kan gå igenom med en guide. Du kan även klättra själv i Hornberget om du har erfarenheten sedan innan.

Man hittar även flera naturreservat i Svågan, bland annat Gröntjärns naturreservat som saknar in eller utlopp för vatten och därmed skapar ett speciellt klimat med flera unika växter som du kanske aldrig har sett förut.

För den som har en barnfamilj så är området Svågan en helt perfekt plats att besöka. Det finns många aktiviteter som passar både stora och små och Svågan inbjuder till möjligheten att umgås tillsammans som en hel familj.

Om man besöker Svågan under vintern så finns det många skidspår och även verksamheter i närheten som bedriver hundspann. Om du inte har åkt hundspann förut och vill testa på detta så bör du besöka Svågan under vintern. Det är en otroligt vacker natur och du kommer att kunna skapa minnen som blir oförglömliga för resten av ditt liv. Givetvis finns även slalombackar i närheten. Vissa ställen är för alla människor. Det kan vara ett River Belle app nätcasino eller en plats i världen. Svågan är just en sådan plats som alla människor borde få chans att uppleva. Naturen inpå knuten och vattnet som porlar så vackert. Ta en promenad på land eller glid sakta fram på vattnet.