Turistattraktioner och saker du inte kan missa när du besöker området Svågan

För personer som älskar natursköna områden och allt vad det innebär är Svåganområdet det perfekta stället att besöka. Här finns något för alla smaker och intressen. Man behöver heller inte anpassa sig efter årstider utan Svåganområdet har något att erbjuda för alla, oavsett om det är sommar eller vinter. En annan fördel med att besöka området är att det är en utmärkt turistattraktion för hela familjen, gammal som ung.

Svåganområdet bjuder på många och olika naturreservat där man ensam eller i grupp kan avnjuta några timmars vandring i en skön miljö. Beroende på ens fysiska förutsättningar finns det både lugna och hyfsat plana vandringsleder att välja på. För den som gillar utmaningar och höga höjder rekommenderas ett besök upp på Hornberget. Det är verkligen en turistattraktion som lockar mängder med besökare året runt. Det bästa med vandringsleder är att de inte är beroende av säsong. Oavsett om det är sommar eller vinter är det bara att snöra på sig skorna och bege sig ut.

För den som älskar natur och gröna områden men som kanske inte själv vill vandra kan naturen upplevas från ryggen på en häst. Det finns många och fina vandringsleder som gör sig perfekt från hästryggen. För en annan person kan den underbara och grönskande omgivningen upplevas från vattnet om så önskas. Att paddla kanot längs Svåga älv är en upplevelse som inte bör missas! Här kan man få chansen tillsammans med sina nära och kära att uppleva naturen i sin rätta bemärkelse. Detta är perfekt för den aktiva barnfamiljen eller för ett sällskap som älskar utmaningar och skön natur. Under vinterns kalla månader går det även att hitta skidanläggningar med underbara skidspår. Svågan området kan då upptäckas från backens fartfyllda spår och med en varm kopp choklad i backens slut kan många fina minnen skapas tillsammans.