Singelsemester i Svågadalen

Är friluftssemester bara för par? Absolut inte! Det finns många fördelar med att resa ensam och kanske framför allt när det kommer till sportsemestrar. Gör det mesta av din egen tid och ordna en aktiv semester.

Här i Svågadalen finns det många olika aktiviteter som du kan göra på egen hand. Ta din tid att vandra genom de böljande höjderna, paddla längs med Svågan, ta skidturer både på längden och utför, gränserna sätter du själv. Det finns ett flertal gårdar och campingplatser i området så att du kan välja själv vilken typ av semester du vill ha. Många av boendena erbjuder såväl matlagningsmöjligheter som hel- och halvpension. Du kan själv bestämma om du vill laga din egen mat eller låta dig skämmas bort under semestern.

Det allra lättaste är att resa i bil eftersom du då har fler möjligheter att röra dig runt i området och kan besöka fler orter och turistmål. Har du inte möjlighet till det kan du förstås ta buss eller tåg till de närmaste orterna i området och sedan ta en taxi till ditt pensionat eller till din aktivitet.

Det finns en hel del saker att tänka på när man ska packa. Glömmer du något kan du lätt handla det på Ica eller någon annan närbutik, men det bästa är förstås att försöka få med sig allt från början. Varma kläder och många lager gäller både för sommar- och vintersäsongen. På sommaren kan det dock också bli väldigt varmt, så se till att ha olika ombyten med dig. Bra vandringsskor och ordentliga utekläder är viktigt både vid vandring och vinteraktiviteter. Myggspray är A och O på sommaren. Då slipper du få din semester förstörd av myggbett.

När du vandrar ensam, tänk på att alltid ha med dig mobil så att du kan höra av dig om det händer något. Men framför allt: ta med dig en god bok, lite skön musik, och njut av din egna tid i den tysta, härliga naturen!