Information innan ditt besök till Svågan

Är det dags att ta semester? Vill du komma ifrån stadens puls och besöka ett naturskönt område med många aktiviteter för hela familjen? Då är Svåganområdet rätt plats för dig och din familj. Innan ni planerar er resa hit finns det vissa saker som bör tas i beaktande och vara väl genomtänkta så att vistelsen blir så bra den kan.

Att ta sig till Svågan

I många år fanns Hudiksvalls flygplats som fungerade som regional flygplats. Från flygplatsen tog man sig därefter till Svåganområdet med buss eller bil. De främsta resorna som genomfördes var från Stockholm-Arlanda och Stockholm-Bromma direkt till Hudiksvall, men andra resor fanns också tillgängliga. Flygbolag som Air Hudik, Holmstroem Air samt Swedway Airlines flög till Hudiksvall men idag finns det dock inte längre någon reguljärt flygtrafik. Man kan fortfarande flyga till Hudiksvalls flygplats, dock endast som privatplan och behöver då specifikt tillstånd för att genomföra landning.

Idag tar man sig lätt till SvåganSvågan by trainområdet med tåg från hela Sverige fram till Hudiksvall. Det är främst till Hudiksvall man tar sig, men därefter finns det regionala bussar vidare till Svågan. När man kommer till Hudiksvall kan man som turist få mer information om vilken buss som passar bäst för ens resa. Det finns även bussar från de större städerna, som Stockholm, Göteborg och Malmö som tar dig till Hudiksvall men det är alltid regionala bussar som kan ta dig vidare till Svågan.

Det tredje alternativet för att ta sig till Svågan är att använda sig av sin egen bil eller hyra en bil för den specifika tid man skall vara på semester. Det är ett alternativ som ger turisten hög flexibilitet gällande när var och hur man vill ta sig till och från Svågan. Man har även då möjlighet att använda sig av bilen när man befinner sig inom området.