Information för de som tar semester i Svågan

Mest troligt så har du lockats till Svåga området för att du vill vara med om en fantastisk upplevelse när det kommer till djur och natur och allt där mitt emellan, och sanningen är att Svågan kan erbjuda dig precis det. Svågan har allt som du behöver för att få en riktigt minnesvärd sommar eller vinter, beroende på vad du föredrar. Om du inte redan har besökt Svågan så har du gjort ett fantastiskt val när du har bestämt dig för att göra det.

Det finns dock vissa saker som du bör tänkta på när du besöker Svågan i norra Hälsingland. Först och främst är stora delar av Svågan naturområden och det innebär att du som är turist och besöker Svågan måste visa extra mycket respekt och hänsyn till naturen. Det gäller inte endast i de naturreservat som ligger i Svågan utan även i all övrig natur. Svågan är en magisk och en fantastisk plats och det är viktigt att det får fortsätta att vara det under en lång tid framöver.

När du befinner dig i Svågan så kan du ha problem med både internet och din mobila uppkoppling. Därför gör du klokt i att ta en riktig semester, när du är i Svågan behöver du inte en mobiltelefon och det är en utmärkt chans för dig att slappna av fullt ut och se till att få den avkopplande semestern som du behöver.

Det finns en turistbyrå i Svågan som kan ge dig all information du behöver om du har frågor under vägens gång. De kan även sälja fiskekort på de områden där du behöver det och om du vill paddla kanot eller rida på islandshästar så är det även dem du ska vända dig till. De kan även ge dig tips på andra aktiviteter som passar dig och ditt sällskap.