Försiktigt med all turistinformation

Svågan-området är ett mycket stort område med många olika sevärdheter, aktiviteter, utflykter och sporter att genomföra. Det är underbara upplevelser att vara med om, men många av dessa aktiviteter kräver också att man tänker på att säkerhet alltid går först och att man är medveten om vilka risker som kan finnas. Att vandra genom dalen kräver exempelvis att man har viss kunskap om vad som kan hända i naturen, vilka stigar man skall välja och hur man på bästa sätt tar sig runt de olika vandringsspåren. Väljer man att genomföra en kanottur bör man ha rätt utrustning, båtarna skall vara i gott skick och självfallet måste man kunna simma. Väljer man istället att genomföra en ridtur, bör man säkerställa att företaget också har hästar som är tränade, att det finns rätt utrustning för både dig som skall rida och för hästen.

Det är därför av stor vikt att man som turist säkerställer att de företag som erbjuder aktiviteter och som man väljer att anlita för dessa aktiviteter är professionella och kvalitetssäkrade. Företagen skall kunna erbjuda den kunskap om området, som du som turist saknar. Vidare är det viktigt att företagen har rätt utrustning för den aktivitet som skall genomföras.

Som turist i Svågan-området kommer man få ta del av en hel del olika företag som erbjuder olika typer av utflykter och aktiviteter. Många kan locka med fantastiska beskrivningar och bilder men som turist bör man vara uppmärksam på den information som ges av de olika företagen. Vi på Svåga Turist Info kan hjälpa dig med att activitiessålla bland de aktiviteter som du vill genomföra och skapa en trygg semester för dig och din familj. Vi arbetar endast med professionella och certifierade företag som garanterat erbjuder en minnesvärd upplevelse samtidigt som säkerheten går först för att minimera de risker som kan finnas. Här skapar vi rätt förutsättningar för att ni skall trivas så bra som möjligt.