De bästa turistattraktionerna i Svåga-området

Vad som klassificeras som de bästa turistattraktionerna i Svåga området kan såklart variera beroende på vem man frågar. Dock finns det några aktiviteter som år efter år lockar mängder med turister till detta natursköna område. Nedan följer en lista på några av de mest attraktiva aktiviteter att ägna sig åt i Svågan.

  • Hästridning
  • Paddla kanot i Svåga älv
  • Många och underbara naturreservat att vandra omkring i
  • Fiske
  • Skidåkning

Svågadalen

För den som föredrar att uppleva naturen genom vatten gör detta bäst genom en paddlingstur längs Svåga älv. Älven rinner genom ett området som kallas för Svågadalen och består av gröna skogar och djupa dalar. Ett perfekt tillfälle för lugn och ro men som lika snabbt kan bli ett fartfyllt äventyr med massor att upptäcka och ta del av. Då älven är reglerad på ett flertal ställen kan detta ge upphov till både lugna delar och mer fartfyllda vattenstråk som gör paddlingen till ett äventyr att minnas.

Förutom att paddla kanot i Svåga älv går det även utmärkt att ägna sig åt fiske. Vilket även detta är en attraktiv aktivitet för turister att testa på. Det sägs att det aldrig fångas så mycket harr och öring som här. För den som har tur kan även en och annan röding hittas men är något mer sällsynt än övriga fisksorter.

Naturreservat

Många som besöker Svåga området gör detta på grund av dess natursköna omgivning och lugna atmosfär. Föredrar man gröna skogar, djupa dalar och höga toppar är ett besök till ett av komunnens naturreservat att rekommendera. För den som inte själv vill vandra kan naturen upplevas tillsammans med några fyrbenta vänner, nämligen hästar.

Skidspår för alla

Oavsett om du är motionär eller en mer professionell skidåkare finns det ett skidspår för alla. Kommunen och Svågan har både långa och korta skidspår att välja mellan och även detta är ett populärt turistmål att besöka.