Att turista i Svågadalen

För vem passar Svågan som turistmål? Svaret är: för vem som helst som njuter av vacker natur, ren luft och en avslappnande miljö. Oavsett om du bara vill vila ut dig under några dagar eller om du är intresserad av aktiviteter som sportfiske, är Svågadalen rätt område för dig.

Aktiviteter vid och runtom Svågan

Det finns en rad olika saker man kan njuta av i vårt vackra område. Om du är mer sportigt lagd kan du njuta av älven genom att hyra en kajak och utforska området. Om du vill campa finns det flera alternativ för detta: dels direkt i naturen men det finns också campingområden utrustade med grillplats, enklare köks- och tvättutrustning samt avställningsplats för kajaken. Det finns även goda vandringsmöjligheter i området med ett flertal fina vandringsleder både för sommar- och vintertid. På så sätt kan du komma närmare naturen i din egen takt och utforska så långt som du vill.

Svågan är också välkänd för sitt sportfiske och bjuder på förstklassigt fiske. Har du fiskelicens rekommenderar vi att du tar dig en tur. Här finns gott om bland annat öring, röding, harr, bäcköring, sik, gädda, regnbåge, vitfisk, abborre och lake. Det finns ett flertal gårdar längs med älven som erbjuder boende och fisketurer.

Även vid vintertid erbjuder Svågadalen aktiviteter då det finns långa sträckor elljusspår för längdskidåkning och även ett flertal möjligheter för utförsåkning. Njut av en kopp rykande varm choklad i någon av gårdarna i vårt område, efter en ordentlig tur i den knastrande snön.

Om du inte är ute efter en friluftssemester finns det även spa-möjligheter i området. Den tysta norrlandsskogen erbjuder en perfekt miljö för en avslappningshelg med bad i älven och lugna promenader på vindlande stigar längs Sveriges minsta älv. Vill du ta dig en dagstur finns det gott om ridturer, bland annat på islandshästar.